pix

 

ECHOBABY

Echobaby is een echobureau voor zwangere vrouwen met de allerbeste apparatuur en een zekere deskundigheid, waar de wensen van de toekomstige ouders centraal staan. Je kan er in een gezellige huiselijke sfeer genieten van de beelden van je ongeboren baby en daarbij krijg je informatie over alles wat er te zien is op de echo. Pretecho in 2D en 3D, echografie van jouw baby wanneer jij wil en wat jij wil. Wil je gewoon een extra echo in je zwangerschap, iets weten, iets meten, iets zien,... dan is dit het juiste adres.

Vanaf wanneer is het geslacht te zien?

Vanaf 13w2d kan dat bijna altijd met 100% zekerheid gezegd worden. Daarvoor heb ik een heel duur echotoestel. Het geslacht is 3 mm en kom zelf maar kijken hoe duidelijk dat in beeld is.

Welke sessie moet ik kiezen voor het geslacht?

Dat kan met alle sessies. Je kan de 2D-sessie van 45 euro kiezen. Als je meer foto's en film of 3D wil dan kan je een andere sessie kiezen.

Vanaf wanneer kan ik komen?

2D: vanaf ongeveer 5w5d zie je een kloppend hartje. Vroeger kan ook al, maar dan zie je alleen maar vruchtwater en eventueel een puntje.

3D: vanaf 11 weken

Wat is het beste moment?

Wanneer jij het wil. Hoe vroeger, hoe meer er in 1 beeld staat, hoe later hoe mooier het wordt voor 3D. Wat ik speciaal aanbeveel is 13 tot 16 weken zwangerschap (je krijgt je kindje volledig in beeld en je ziet hem bewegen) en 28 weken (mooie, duidelijke 3D-beelden)

Is dit slecht voor mijn baby?

Echografie is op basis van geluidsgolven en dat is totaal onschadelijk. De techniek werd ontwikkeld in de jaren 50-60 en er is nooit schadelijk effect vastgesteld. Kleurenecho (bloed in kleuren aangeduid) en 3D is op hetzelfde principe gebaseerd en dus ook onschadelijk. Dopler (hartjes laten horen) is niet zonder risico en dat doe ik dus nooit.

Wat is het verschil tussen 3D en 4D?

4D is een bewegend beeld (een filmpje) en 3D is een foto.

Mag/moet ik zelf een DVD, CD-rom of meebrengen?

Ik heb hele mooie bedrukte DVD's, DVD-boxen, CD-rommen en USB-sticks. Je moet niets meebrengen.

Kan ik iets doen om een beter resultaat te krijgen?

Aan zwangere vrouwen wordt er aanbevolen om 2 liter per dag te drinken. Moest je gewoonlijk minder drinken dan is het aan te raden om de week voor je een echo laat maken toch 2 liter te drinken. Daarmee heb je meer vruchtwater en dat geeft mooiere foto's. (meer dan 2 liter per dag geeft geen betere resultaten) Best geen olie (produkt tegen zwangerschapsstriemen) op je buik smeren want daarmee zijn de foto's slechter van kwaliteit.

Lukt 3D altijd?

Voor 3D hang je af van de ligging van het kindje, de hoeveelheid vruchtwater (hoe meer hoe mooiere beelden), navelstreng kan er voor liggen en de dikte van de vetlaag van de buik van de mama (vanaf maat 46 niet-zwanger zijn de beelden waziger). Niet iedereen heeft dus even mooie resultaten. 

Moet ik met een volle blaas komen?

Tot 12 weken zwangerschap wel. Op 13-14 weken is het aan te bevelen om thuis nog naar het toilet te gaan en hier niet vlak voor de echo. Nog later mag een blaas ook leeg zijn.