pix

 

ECHOBABY

Echobaby is een echobureau voor zwangere vrouwen met de allerbeste apparatuur en een zekere deskundigheid, waar de wensen van de toekomstige ouders centraal staan. Je kan er in een gezellige huiselijke sfeer genieten van de beelden van je ongeboren baby en daarbij krijg je informatie over alles wat er te zien is op de echo. Pretecho in 2D en 3D, echografie van jouw baby wanneer jij wil en wat jij wil. Wil je gewoon een extra echo in je zwangerschap, iets weten, iets meten, iets zien,... dan is dit het juiste adres.

2D-sessies

2D-echo: 45 euro, met DVD en CD-rom 55 euro
Je krijgt 5 extra grote echofoto's op fotopapier mee.


Op 5 weken zie je enkel een vochtblaasje (vruchtwater) met een puntje in.
Op 6 weken zie je een rond plekje met hartslag.
Op 7 weken is het vruchtje al wat groter en ovaal en zie je het hartje beter.
Op 8 weken zie je al een minimensje dat soms al beweegt.
Op 9 weken zie je er nog meer vorm in.
Nog later wordt het van week tot week groter en mooier. 

Geslachtsbepaling kan vanaf 13w2d. 

Metingen en gewichtsbepalingen kunnen altijd.

 

3D-sessies

In elke 3D-sessie zit ook een stukje 2D. 

3D-fotosessie: 70 euro

Je krijgt een CD-rom met alle foto's en ook 1 A4 met kleurenfoto.

 


3D/4D-filmsessie: 95 euro

Je krijgt een USB met 20 minuten film en een hele reeks foto's en ook 1 A4 met kleurenfoto.

  

Een 4D-echo is een zoektocht in een zwangere buik.  We gaan op zoek naar hoe het kindje ligt, wat het laat zien, hoe het dat laat zien (eventueel leg ik dat uit met een popje) en in een verdere zwangerschap op wie het lijkt.  Hierbij ga ik op zoek naar de mooiste foto's in 2D en 3D en probeer ik in 4D te laten zien wat het kindje doet.  

Dat alles leg ik eventueel vast op DVD (film) en CD-rom (foto's) ofwel op USB (met extra kosten).   In 2D overloop ik alles en geef ik uitleg over wat er te zien is.  In alles heb ik de beste materialen.

Het resultaat van 3d echografie is afhankelijk van de ligging en de beweeglijkheid van het kindje, de hoeveelheid vruchtwater en de dikte van de vetlaag van de buik van de mama.  Het resultaat kan prachtig mooi zijn, maar valt soms ook tegen.  Wat je zelf kan doen om het resultaat te verbeteren is een week voor je komt voldoende drinken: 2 liter per dag wordt aanbevolen aan zwangere vrouwen.  Koffie en cola is vochtafdrijvend en moet je compenseren met dezelfde hoeveelheid water en niet meetellen bij die 2 liter.  Handiger is die week geen koffie of cola drinken. Ook die dag geen product op je buik smeren tegen zwangerschapsstriemen.

3D is mogelijk vanaf 10 à 12 weken.  Elke zwangerschapsduur heeft zijn mooie en zijn minder mooie dingen.  Algemeen kan je stellen dat hoe vroeger je komt hoe meer je in beeld krijgt en hoe meer bewegingen je ziet, hoe later je komt hoe scherper de beelden worden.  Zelfs als je 1 keer per maand komt heb je elke keer een heel andere DVD.  Er is geen slecht en geen beste moment in de zwangerschap, veel hangt af van hoe je kindje ligt en hoe hij beweegt.  Als je een bepaalde reden hebt voor een echo op een bepaalde dag of periode (verjaardag, huwelijksverjaardag, verlofdag, vakantie, kerstperiode,...) dan vind ik dat meestal een heel goed idee en anders kan ik vooral 13  tot 16 en ongeveer 28 weken aanbevelen:
Tussen 13 en 16 weken past het kindje volledig in beeld en kan je heel goed zien wat hij doet.  De meeste kindjes zijn heel beweeglijk en geven een mooie show. De 3D-foto's zijn nog wazig (cfr slecht ingestelde camera), zie voorbeelden.  Op 16 weken moet het kindje evenwijdig met de buik van de mama liggen om hem volledig in beeld te krijgen, op 13 - 15 weken heb je hem bijna de hele tijd volledig in beeld.
Ongeveer 28 weken (27 tot 31) raad ik aan voor de mooie duidelijke foto's, waar je kan zien op wie het kindje lijkt en waarmee je het kindje achteraf herkent.  Dan heb je wel maar stukken in beeld.
Voor een 2-ling raad ik als eerste echo eerder 13 à14 weken aan om ze samen in beeld te krijgen, als tweede max 24 weken.  Dan heb je wel niet de mooiste gezichtjes, maar op 28 weken is de buik zo gevuld dat de resultaten meestal niet meer mooi zijn.  Bij een 2-ling bedekken de kindjes elkaar soms gedeeltelijk en kunnen we er niet alles uit krijgen.

Als je nog niet echt wil weten hoe je kindje er gaat uit zien dan kan je best voor 22 weken komen.

Als je het geslacht niet wil weten dan zorg ik gewoon dat dat niet in beeld komt.  Misschien vraag ik jullie dan om even niet te kijken als ik wil zien hoe je kindje ligt en als ik wil proberen om de voetjes en beentjes in beeld te brengen.  Als het niet lukt om voetjes en beentjes in beeld te brengen zonder het geslacht te laten zien dan doe halen we die ook niet in beeld.

Als er iemand van de toekomstige ouders kleurenblind is dan kunnen jullie dat melden, dan doen we de echo in zwart-wit want dat is dan duidelijker.

De foto's hier op de website zijn slechts voorbeelden van foto's die ik al gemaakt heb.  Een bepaalde foto op bestelling lukt niet vermits je je ongeboren baby niet de gevraagde houding kan laten innemen.