pix

 

ECHOBABY

Wil je een extra echo tijdens je zwangerschap? Het geslacht van je kindje weten? Of gewoon je ongeboren baby nog eens zien? Dan ben je bij Echobaby aan het juiste adres!
Echobaby is een bureau voor zwangerschapsecho's. Als toekomstige ouder(s) kun je er rekenen op de allerbeste apparatuur en op deskundigheid ter zake.
In een ontspannen sfeer kijk je naar de beelden van je ongeboren kindje. Ondertussen krijg je uitleg over alles wat er op de echo te zien is.2D-sessies

2D-echo: 45 euro

Met USB met de volledige film met ingesproken uitleg en een reeks digitale foto's 55 euro


Je krijgt 5 extra grote echofoto's op fotopapier mee.


Op 5 weken zie je enkel een vochtblaasje (vruchtwater) met een puntje in.
Op 6 weken zie je een rond plekje met hartslag.
Op 7 weken is het vruchtje al wat groter en ovaal en zie je het hartje beter.
Op 8 weken zie je al een minimensje dat soms al beweegt.
Op 9 weken zie je er nog meer vorm in.
Nog later wordt het van week tot week groter en mooier. 

Geslachtsbepaling kan vanaf 13w2d. 

Metingen en gewichtsbepalingen kunnen ook.

Je kindje wordt volledig bekeken.  Overal krijg je uitleg bij.  We staan stil bij wat je kindje doet.  Zwaait hij, drinkt hij, beweegt hij,...  Ook staan we stil bij wat er eventueel bijzonder is.  Heeft je kindje de voetjes, oortjes, neusje, kin, ... van iemand van de ouders?

Je kan al je vragen stellen.  De 14 jaar echo-ervaring en de 19 jaar vroedvrouwervaring komen hierbij van pas.

Als je je er iets bij wil voorstellen dan kan je naar de vele voorbeelden op YouTube Echobaby Marita kijken.  Alleen zijn dat korte filmpjes en krijg jij een uitgebreidere echo.

De minimale echotijd is 10 minuten.  In die tijd heb je heel veel gezien.  Je ziet iemand met een grote handigheid in het maken van echo's.  In die tijd wordt er telkens opnieuw je kindje overlopen.  En als je kindje niet meewerkt of ... dan doen we gewoon verder.  Er wordt maar om het half uur een afspraak gemaakt.  Lekker rustig de tijd voor jou dus.

3D-sessies

In elke 3D-sessie zit ook een stukje 2D.  En dat ook zoals hierboven uitgelegd wordt.

De 3D verloopt op dezelfde manier.  Met veel aandacht voor wat het kindje doet, op wie hij lijkt, wat er bijzonder is,...

Als je kindje niet meewerkt dan doen we trucjes.  Wil hij echt niets laten zien dan kunnen we een andere afspraak maken.

3D-fotosessie: 70 euro

Je krijgt een CD-rom met alle foto's en ook 1 A4 met kleurenfoto.

 


3D/4D-filmsessie: 95 euro

Je krijgt een USB met 20 minuten film en een hele reeks foto's en ook 1 A4 met kleurenfoto.

Meer info

Een 4D-echo is een zoektocht in een zwangere buik.  We gaan op zoek naar hoe het kindje ligt, wat het laat zien, hoe het dat laat zien (eventueel wordt dat uitgelegd met een popje) en in een verdere zwangerschap op wie het lijkt.  Hierbij gaan we op zoek naar de mooiste foto's in 2D en 3D en proberen we in 4D te bekijken wat het kindje doet.  

Dat alles wordt eventueel vastgelegd op USB (film en foto's) of CD-rom (foto's).   In 2D overlopen we alles en krijg je uitleg over wat er te zien is.  In alles zijn er de beste materialen.

Het resultaat van 3d echografie is afhankelijk van de ligging en de beweeglijkheid van het kindje, de hoeveelheid vruchtwater en de dikte van de buikwand van de mama.  Het resultaat kan prachtig mooi zijn, maar valt soms ook tegen.  Wat je zelf kan doen om het resultaat te verbeteren is een week voor je komt voldoende drinken: 2 liter per dag wordt aanbevolen aan zwangere vrouwen.  Koffie, thee, cola, IceTea, Redbull, chocolade, chocomelk en alcohol is vochtafdrijvend en moet je compenseren met dezelfde hoeveelheid water en niet meetellen bij die 2 liter.  Handiger is die week dat niet te drinken of eten. Ook die dag geen product op je buik smeren tegen zwangerschapsstriemen.  Ofwel nog snel even douchen als je dat al gedaan hebt.  Dat produkt legt een laagje op je buik waardoor je minder heldere foto's krijgt.

3D is mogelijk vanaf 10 à 12 weken.  Elke zwangerschapsduur heeft zijn mooie en zijn minder mooie dingen.  Algemeen kan je stellen dat hoe vroeger je komt hoe meer je in beeld krijgt en hoe meer bewegingen je ziet, hoe later je komt hoe scherper de beelden worden.  Zelfs als je 1 keer per maand komt heb je elke keer een heel andere echo.  Er is geen slecht en geen beste moment in de zwangerschap, veel hangt af van hoe je kindje ligt en hoe hij beweegt.  Als je een bepaalde reden hebt voor een echo op een bepaalde dag of periode (verjaardag, huwelijksverjaardag, verlofdag, vakantie, kerstperiode,...) dan vind ik dat meestal een heel goed idee en anders kan ik vooral 13  tot 16 en ongeveer 28 weken aanbevelen.

Tussen 13 en 16 weken past het kindje volledig in beeld en kan je heel goed zien wat hij doet.  De meeste kindjes zijn heel beweeglijk.  De 3D-foto's geven nog geen beeld van hoe je kindje er uit ziet of op wie hij lijkt.

Ongeveer 28 weken (27 tot 31) is het beste moment voor de mooie duidelijke foto's. Dan kan je zien op wie het kindje lijkt. Je zal hiermee ook je kindje achteraf herkennen.  Dan heb je wel het volledige lichaam niet meer in beeld.  Nu nog veel drinken en hopen dat je kindje meewerkt.


Bij een tweeling kan je best rond de 13 à14 weken komen.  Dan zie je ze nog samen in beeld.  Als tweede moment kom je best op maximum 24 weken.  Dan heb je wel niet de mooiste gezichtjes.  Je hebt wel de vorm van hun gezichtjes.  Nog niet het vetlaagje dat het allemaal wat mooier maakt.  Op 28 weken is de buik zo gevuld dat de resultaten meestal niet meer mooi zijn.  Bij een 2-ling bedekken de kindjes elkaar soms gedeeltelijk en kunnen we er niet alles uit krijgen.  We hangen dan ook volledig van hun af.


Als je nog niet echt wil weten hoe je kindje er gaat uit zien dan kan je best voor 22 weken komen.

Als je het geslacht niet wil weten dan zorg ik gewoon dat dat niet in beeld komt.  Wel even melden.

De foto's hier op de website zijn slechts voorbeelden van foto's die ik al gemaakt heb.